Paul Walker lánya mégis nyerhet a Porsche ellen?

2015.10.10. 12:36

Új fordulatot vehet Paul Walker lánya és a Porsche ügye: a Yahoo Autos talált egy ügyvédet, Craig McClellant, aki több családot képviselt sikerrel hasonló ügyekben a Porsche ellen harminc éve. A tragédia oka ott is a gyorshajtás volt, de ez nem érdekelte az esküdteket.

Két hete jött a hír, hogy a közúti száguldozásban meghalt Paul Walker lánya beperli a Porschét, mondván, a Carrera GT tervezési hibája a felelős, hogy benne halt az apja, miután az autó kétszeres sebességtúllépés mellett végigtarolt egy fél utcát. Béna húzásnak tűnt egy ilyen per, a Porsche sem érezte korrektnek, de most előkerült a kapaszkodó McClellan múltbéli sikereivel. A San Diego-i ügyvéd első Porsche elleni sikerében védett család tagja egy 930 Turbo utasa volt egy 1980-as balesetben. A 930 vezetője egy 25 mérföld/órás övezetben próbálta demonstrálni az autó erejét. A gyorshajtás egy pontján azonban ijedtében a fékre taposott, a farmotoros autó megpördült és a szembejövő forgalomba csapódott. A sofőr még csak meg sem sérült, de utasa meghalt. A családját védő McClellan megnyerte az ügyet azzal az abszurd érvvel, hogy az autó túl veszélyes volt egy képzetlen sofőrnek.

Évek teltek el, majd McClellan egy 911 Turbós végzetes baleset perében újra nyert a Porsche ellen, valami olyasmi indokra hivatkozva, hogy az autógyártó hibázott, mert nem használta a rendelkezésére álló legjobb technológiát az autóban. És akkor itt a kapaszkodó a 16 éves Meadow Walkernek és a ráakaszkodott ügyvédeknek. A Carrera GT ugyanis két területen volt elmaradva a kortárs Porschékhoz képest: nem volt benne teljes értékű menetstabilizáló elektronika, és nem volt a lehető legjobb az utasvédeleme. Egész biztos van Amerikában olyan bíróság, ahol össze tud ülni egy olyan esküdtszék, amelynek ennyi elég lesz, hogy milliós kártérítést facsarjon ki a németekből.