Százharminc lovas lesz a sportos zseb-Toyota?

2015.10.12. 06:08

A Toyota alig néhány nappal ezelőtt mutatta meg a Tokiói Autószalonra készülő S-FR tanulmányt. Akkor azonban még sokat nem lehetett tudni arról, milyen műszaki tartalommal töltik meg az aprócska karosszériát. Most viszont kiszivárgott néhány adat.

Ezek alapján az tűnik valószínűnek, hogy az S-FR a japán belpiacos Corolla 1,5 literes négyhengeresének átdolgozott változatát kapja meg. A módosításoknak köszönhetően annak 110 lóerejét 130-ra húzzák fel, míg a csúcsnyomaték 138-ról 148 newtonméterre hízik. A menetkész tömeg pedig 980 kilogramm körüli, amelyet vélhetően könnyedén mozgat a benzines szívómotor.

A tervek szerint kizárólag hatsebességes kézi váltóval lesz kapható a kis Toyota sportkocsi. A hátsókerékhajtással kiegészítve tehát szinte minden adott ahhoz, hogy egy jól vezethető, fürge élményautót kapjunk a japánoktól. Amely az ígéretek szerint ráadásul fogyasztani sem fog túl sokat: öt literrel beéri száz kilométerenként.

A japán piacon várhatóan 3,5 millió forintnak megfelelő összeg kerül majd az árcédulára, azt azonban nem tudni, hogy Európába szállítanak-e majd az S-FR-ből. Az október végi Tokiói Autószalonon talán többet megtudunk majd, esetleg arról is, hogy mikorra tervezik a sorozatgyártású kivitelt.