A Volvo újra versenybe száll

2015.10.13. 17:57

Kisebb nemzeti bajnokságokban eddig is versenyzett a Volvo, de nemzetközi szinten viszonylag régen nem indult a márka komolyabb csapattal. 2007-ben és 2013-ban ugyan kipróbálták magukat a WTCC-ben, de úgy tűnik, komolyabb befektetés és szándék nélkül. Jövőre azonban két vadonatúj fejlesztésű autóval indítanak gyári csapatot, amely komoly ellenfele lehet a Citroënnek, a Hondának és a Ladának.

A versenyautó neve Volvo Polestar S60 TC1, és eddig egyetlen képet mutattak róla, amely látszólag valamiféle félkész prototípus, egyelőre festés nélkül, tiszta feketében. Bár az S60 viszonylag nagy autó a Citroën C-Elysée-hez, a Honda Civichez és a Lada Grantához képest, ez a Polestar évtizedes versenytapasztalatával aligha okoz gondot. A Polestar Cyan Racing már az idén elkezdi az S60 TC1 tesztelését, és egyértelműen abban bíznak, hogy jövőre, a 2016-os szezonnyitón már versenyképes technikával állhatnak rajthoz. Egyelőre nem tudni, hogy kik vezethetik a Volvo versenyautóit, de nyilván igyekeznek majd tapasztalt és gyors pilótákat szerződtetni, akik eredményesen segíthetik az új autó fejlesztését is.

A Volvo nemrég felvásárolta a Polestar műhelyt, és láthatóan nem csak az utcai tuning területén igyekeznek kamatoztatni az ott felhalmozott tudást. A gyári tuningműhelynek nagy tapasztalata van Volvo alapú túra-versenyautók építésében, és a Volvo számára a WTCC kiváló lehetőség lehet a márka ismertségének és elismertségének növelésésre, hisz a versenysorozat számos elsődleges piacukon megfordul, így Kínában, Németországban, Japánban és Oroszországban is.