2015.10.15. 13:35

Max Siedentopf fotóművész érdekes hobbit talált magának: autókat tuningol percek alatt, maszkolószalaggal és hullámkartonnal, majd fotókat készít a műveiről. Persze az autók tulajdonosai nem biztos, hogy örülnek ennek, de úgy néz ki, a bosszúságuk nem akkora, hogy panaszkodjanak miatta.

Nem tudni, honnan indult a fura hajnali időtöltés, de látszik, hogy a botcsinálta tuningmester átvette az optikai tuning legjellemzőbb elemeit. Nagy légbeömlők a motorháztetőn, magas légterelők a tető hátsó részén, lámpamaszk kis kerek lyukakkal, a gyárinál jóval nagyobb hűtőrács, és persze az elmaradhatatlan küszöb- és lökhárítótoldatok körbe az autón. A művész üzenete leginkább talán az unalom elleni harc lehet – hisz elsősorban régebbi, unalmas átlagautókra kerül a díszítés – de mintegy mellesleg találóan figurázza ki az ízléstelen katalógus-tuningot, amely régóta hódít kiirthatatlanul világszerte.

Siedentopf jó témát választott, hisz ez az első olyan projektje, amelyre világszerte lecsapott a sajtó – nem csodálkoznánk, ha folytatná, netán továbbfejlesztené a gerilla-tuning műfaját.