Ez volna az új csúcs-Mazda?

2015.10.18. 14:57

Egy japán magazinban tűnt fel egy érdekes Mazda, amely talán az évek óta híresztelt RX-9-es vonásait viseli magán. Sőt, az efféle magazinos szivárogtatás hazájában az sem kizárt, hogy egy az egyben az új csúcs-Mazda van a képeken.

Sok minden fut a háttérben, ami miatt jobb komolyan venni ezeket a ki tudja milyen eredetű fotókat. Merthogy valami készül a Mazdánál, szinte biztos. Korábban se volt nagy titok, hogy az RX-8-nak előbb utóbb lesz utóda. Ez könnyűszerrel lehet egy RX-9 név alatt bemutatott kétüléses. Másrészt közeleg egy arculati szempontból igen jeles évforduló, a Cosmo Sport, azaz az első Wankel-motoros Mazda ötvenedik születésnapja, amihez már csak két év van hátra. Ha ezt a két szempontot letudnák egy körben, nagyot szólhatna, megtolva az egész a Kodóval.

Amit a képen látunk, könnyen lehet egy hobbi művész munkája, de akárhogyis: kiforrott a forma. Bár a korábban négyajtós négyüléses kupéként várt felépítés távolról sem áll, talán több értelme lenne a két ülésnek ebben a kategóriában. Hátul hajtana – ez nem kérdés, és ha hinni lehet a pletykáknak, a hajtás módja is megvan már: a wankeles évfordulóra jó eséllyel összehoznak egy Wankel-elektromos-hibrid hajtásláncot, amivel elfogadható szintre hozhatják az átlagfogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Ha ezeknek a rajzoknak tényleg bármi közük van a gyárhoz, a Tokiói Autószalonon talán már látunk erről egy tanulmányt.