Ilyen az új, legnagyobb Qoros

2015.10.18. 22:01 Módosítva: 2015.10.19. 06:12

Felfelé bővít méretben a Qoros. Kína egyik leginkább Európára optimalizált gyártója új városi terepjáróval jön: ez itt a Qoros 5.

Aki nem ismerné a Qoros-t, elég ha tudja, ez az a kínai autógyár, akinek fél lába a leginkább benyúlik Európába. A küszöbön legalábbis már rég túl vannak, de hiába a dicséretesen puha tapogatózás és az ötcsillagos NCAP-törésteszt, valahogy nem nőttek Qoros szalonok a kontinensen ezidáig. A szándék viszont bevallottan ez: kínai márkaként megmutatni, hogy tudnak ők olyat, ami nekünk is jó, és kicsit okosabb piacpozícionálással és minőségellenőrzéssel ez simán összejöhet. Ami viszont még kelleni fog ezen felül az a széles modellkínálat.

A Qoros innen is látható palettája jelenleg kétféle hármasból áll. Van egy kicsit Passat-szerű szedánjuk, és egy abból készült városi terepjáró, a 3 CitySUV. Ezt toldják meg a 5-össel, ami egy 4,58 méter hosszú nagytestvére lesz a 3-as SUV-nak. A Milánói Világkiállításon lettek nyilvánosak az autó látványtervei, de konkrétumok róla, így maga a megtestesült forma is csak a novemberi Kantoni Autószalonon lesz nyilvános.