Játékautó, amibe be is ülhetnénk

2015.10.20. 12:42

A japán Tamiya csináltatta meg egyik legnépszerűbb játékautójának nagyméretű másolatát. Ilyen méretben valószínűleg a ma létező, vezethető autók közül a legfeltűnőbbek közé tartozik, és bár elsősorban kiállítási tárgynak szánták, állítólag egész gyorsan lehet vele közlekedni.

A Mini 4WD kategória az akkoriban még szinte megfizethetetlen rádió-távirányítású modellautók olcsó alternatívájaként jött létre 1980-ban. Ezek az autók kétoldalt fallal határolt szűk pályákon versenyeznek, mindenféle külső irányítás nélkül – az oldalt kiálló görgők azért kerülnek az autóra, hogy kanyarban ne lassuljanak le túlságosan. Ez a nálunk alig ismert modellversenyzési ág Japánban még mindig meglehetősen népszerű, olyannyira, hogy a Tamiya érdemesnek látta nagyban elkészíttetni az Aero Avante nevű népszerű kisautót. A 4,65 méter hosszú, 2,8 méter széles és 1,44 méter magas járművet valószínűleg módosított VW Bogár alapokra építették, és állítólag el lehet vele érni a 180 km/h-s sebességet.

Az óriás-játékot a Toyota Mega Web Center-ben állították ki Tokióban, ahol a bemutatását láthatóan komoly érdeklődés övezte.