Meztelenül mutatták meg az új Mercedest

2015.10.20. 17:57

A gyári képeken egyelőre csak az új E osztály vázszerkezetét mutatták meg, ajtók, belső tér és műszaki tartalom nélkül. Ám így is látszik rajta a lényeg: még a legkonzervatívabb Mercedes is a cég új stílusát viseli majd magán.

Bár a sok hiányzó elem miatt nehezen állnak össze a részletek egy egységgé, a legfontosabb részletek azért látszanak: a gömbölyded tető, az autó oldalán végigfutó él, a hátsó lámpák formája. Csupa olyan részlet, amellyel már találkozhattunk az S és a C osztályon, csak az arányokon és a méreteken változtattak a tervezők. Ez persze nem is baj – elvégre az E osztály soha nem a formai forradalomról szólt – bár félő, hogy ha egy-két éven belül minden német taxi így néz majd ki, nehéz lesz már értékelni a Mercedesek elegáns formavilágát.

A műszaki részletekről egyelőre csak pletykákból tudunk ezt-azt, például hallani egy új, négy turbófeltöltős V6-os turbódízel motorról, amellyel a Mercedes rákontráz a BMW háromturbós rendszerére. Emellett egy szintén új, saját tervezésű 1,6 literes dízel is az E osztályban mutatkozhat be, amely felváltaná a Renault-tól vásárolt motorokat.