Gondolnád, hogy ez a legjobb pizzafutár-autó?

2015.10.23. 18:17

Minden pizzafutár-autóflottamenedzser álomautóját igyekezett kifejleszteni a Domino's Pizza, amely a Pizza Hut után a legnagyobb pizzakészítő vállalat Amerikában. Ez volna az.

Mielőtt legyintenénk, hogy kit érdekel néhány felmatricázott Spark, vegyük át, mekkora flottalehetőségről van szó. A Domino's Pizza 73 ország 5700 városában van jelen. Összesen 220 ezer alkalmazottja van, közülük nem kevesen a pizzák házhoz szállításában érdekeltek, ami a vállalat profiljának legfontosabb eleme. Havi 6-7 millió kilométert mennek az autóik, ezután nem meglepő, ha a takarékos, olcsón fenntartható autó kell nekik, ami bírja a rövid utakat. Ez nem egy állami tender, hanem maga a kőkemény kapitalizmus, ahol a döntés a megrendelő saját pénztárcájára megy, szóval higgyük el, nem ok nélkül nyert a Chevrolet Spark.

A Domino's Sparkjai nem azok a futárkodásra IS használható autók. Ezek pizzaszállításra tenyésztett csúcsgépek raktérrel, ahol egyszerre nyolcvan pizza is elfér, plusz van egy beépített melegítő doboz a hosszabb utakra. A 84 lóerős 1,2-es négyhengeres motor hajtja, amivel nem lesz a sofőrök kedvence, de hogy kertvárosok és lakótelepek közt rohangálni megteszi, az egész biztos.

A megbízott cég első körben száz Sparkot épít át a Domino's számára, ami a cég flottájában észrevehetetlenül kis mennyiség, de ha beválik, a jövőben ezer szám vihetik ilyennel a sonkás-gombást Tokiótól Bogotáig.