Hatalmas luxus a McLaren pályanapja

2015.10.24. 09:15

A McLaren P1 GTR valóban nagyon exkluzív dolog. Ezt jól mutatja, hogy eleve csak 45 szerencsés autóbuzi vehette meg, ráadásul olyan tehetősebb rajongók, akik korábban az utcai P1-esből is vásároltak már. A GTR-hez a birtoklás jelentette élmény mellé járt még egy különleges pályanap-csomag is, amelyet a napokban ténylegesen is útjára indított a brit sportkocsigyár.

Az első, barcelonai alkalmon hét szerencsés GTR-tulaj vett részt, akik profi csapattal dolgozhattak együtt egy teljes hétvége folyamán. Munkájukat, vagy inkább szórakozásukat a márka vezető tesztpilótája, Chris Goodwin felügyelte, aki elmondta, először szimulátorban kellett körözgetniük az alkalmi versenyzőknek. Végül aztán szinte mindannyian hasonló köridőket értek el a valódi aszfaltcsíkon, mint a monitor előtt.

A pilóták a háromnapos tréning során folyamatosan fejlődtek, de ehhez egyébként is adott volt minden lehetőségük. Mivel minden sofőr más és más, így külön-külön foglalkoztak velük a szakemberek. Paul Mckenzie, a McLaren vezetőségi tagja szerint mind a mérnökök, mind a szerelők úgy dolgoztak a GTR-tulajokkal, mintha egy valódi, komoly versenyen lennének. Ettől is olyan különleges ez a program.

Aki most lemaradt, a közeljövőben pótolhatja az élményt. A P1 GTR Driver Programnak ugyanis vannak további állomásai, így többek közt Sepangba, Monzába és Silverstone-ba is ellátogatnak, kivétel nélkül mindenhol Forma-1-es versenypályákat keresnek fel.