Orosz tuningos Cayenne-t plusz 15 millióért?

2015.10.26. 08:10

A TOPCAR nem hagyja kínálat nélkül azokat, akiknek a ráncfelvarrt Cayenne Turbo gyári állapotában nem tökéletes: egy full ezüst és egy full fekete tuning után itt a harmadik munkájuk a friss Porsche SUV-hoz, a Vantage Gold.

Az orosz TOPCAR mindig is nagy kedvel nyúlt a különféle német prémiumokhoz. Eddigi munkáik közt sok a Mercedes és a Porsche, így egész biztos tapasztalt kezekkel nyúltak a friss Cayenne Turbóhoz is. Hogy pontosan mit csináltak rajta, amivel plusz nyolcvan lóerőt hoztak ki a 4,8 literes, biturbós V8-ból nem árulták el, de 600 lóerővel még több jót ígér a kéttonnás Cayenne, tekintve, hogy gyárból kigurulva is 4,5 másodperc alatt tudja a 0-100 km/h-s sprintet.

Ahogy az ilyen első sorban keleti piacokra szánt csomagokkal lenni szokott, a tunerek kívül nem sokat hagytak meg a gyár elképzeléseiből. A TOPCAR kommunikációja szerint ez az arany-fekete fényezés és a kasznira dobált karbonelemek képviselik a megrendelő magas szintű státuszát és stílushoz való érzékét. Ők tudják, de az a 22 colos AVD.1 felniszett tényleg átkozott jól néz ki. Mindezt, azaz a kész csomagot autóstul nettó 180 ezer euróért (54,5 millió forint) adják, amiben körülbelül 15 millió forint az aftertuning ára.