Összerakták a világ legrosszabb autóját

2015.10.30. 06:09

A brit Warranty Direct, amely utólagos garanciát árul Nagy-Britanniában, saját adatbázisa alapján állította elő azt az autót, amely a lehető legnagyobb eséllyel keserítené meg gazdája életét.

Érdekes, hogy a Horrific H-0WL3R típusjelzésű képzeletbeli autóba milyen sok japán alkatrész jutna, annak ellenére, hogy Mazda, a Honda és a Lexus megbízhatóságának híre alapvetően nem rossz. A futómű például a Mazda 5-ösből jönne – ott a ugyanis a hibát 75%-át ez az alkatrészcsoport okozza. Ugyanígy egy Mazdából, az MX-5-ösből érkezne a fékrendszer, amely a típus meghibásodásainak felét okozza. A motor a Mitsubishi Outlanderé (48,3%), a sebességváltó és a kormány a Chevrolet/Daewoo Tacumából (33%), a légkondi a Honda CR-V-ből (18,4%), az elektronika pedig a Lexus GS-ből (67%) érkezik.

A felsorolás persze elég megtévesztő, hisz ezek az arányok csak azt jelentik, hogy az adott típusnak van valamiféle speciális hibája, amely sokkal gyakoribb a többinél, de az abszolút meghibásodási hajlamról nem mond semmit – valószínűleg ebből a szempontból a Tacuma és a Lexus GS amúgy egy lapon sem említhető. A Horror Car osszeállítása amúgy is inkább csak reklámfogás a Warranty Direct részéről, annak viszont egész jó.