Így még nem láttad a Veyron utódját

2015.10.31. 08:58

Egy ideje már nem titok: a Bugattinál dolgoznak a Veyron utódlásán, és esélyes, hogy a még gyorsabb modell Louis Chiron nevét viseli majd. Már azt is tudjuk, hogy hibridre is számíthatunk, sőt szemfüles kémfotósok még azt is elcsípték, amikor egy ponyva alól éppen kidugta az orrát a márka újdonsága.

Most újabb, ezúttal menet közben készült kémfelvételek kerültek fel a netre, amelyeken hátulról és oldalról látható a Veyron-utód. Az már első ránézésre is világos, hogy az autó szoros formai rokonságot mutat a Vision Gran Turismo Concepttel. Megmaradt például a tetőből induló, majd az oldalsó kopoltyún át egészen a küszöbig nyúló ellipszoid ív. A farrész azonban jóval visszafogottabb, a hosszú csíkot formáló hátsó lámpa, az alatta éktelenkedő négy kipufogóvég és a méretes szárny is eltűntek.

Bár túl sokat egyelőre nem tudni a Chironról – már ha egyáltalán ez lesz a neve -, de annyi már sejthető, hogy nyolcliteres, négyturbós W16-osnál maradnak a gyáriak. Készülhet azonban hibrid változat is, 1500 lóerő körüli teljesítménnyel – igaz, erről a Volkswagen-csoport azóta leköszönő vezére, Martin Winterkorn beszélt. Arra mérget vehetünk, hogy a Bugatti az elődnél jobb gyorsulást és magasabb végsebességet akar majd kicsalogatni az új szupersportgépből.

A várakozások szerint 2016-ban, a tavaszi Genfi Autószalonon láthatjuk majd először a Veyron-utódot. Nagyjából ötszáz darab készülhet belőle, és minden példány árcédulájára ép ésszel szinte felfoghatatlan összeget vésnek majd. Ez nagyjából 2,2 millió eurót, azaz közel hétszázmillió forintot jelentene.

Fotók: Magazín ProDriver CZ