Már a Mercedes GLC is kínai

2015.11.01. 06:52

Idén nyáron leplezte le a GLC hobbiterepjárót a Mercedes-Benz. Most pedig – éppen hat hónappal azután, hogy a GLA gyártását beindították Kínában – el is kezdték összeszerelni a Távol-Keleten.

Mivel az országban a helyi gyártáshoz kínai partnerre is szükség van, így a GLC-termelés a Beijing Benz Automotive Co. (BBAC) közös vállalat keretein belül indulhatott meg. A német autógyártó közlése szerint ez a lépés egyben a helyi létesítmények fejlesztésének következő lépcsőjét is jelentette, ugyanis új összeszerelő- és karosszériaüzemet avattak. A fényezőműhely már áprilisban, a GLA-k miatt megújult.

Hubertus Troska, a Daimler AG kínai működésért felelős szakembere szerint a GLA és a GLK elsődleges piacának már most is a távol-keleti ország számít, ezt a sikert folytatnák az új GLC-vel is. A BBAC éves termelése így 2015-ben meghaladhatja a kétszázezer példányt, ami egyedülálló lenne a közös cég történetében.

A Mercedes vezetői szerint egyébként a minőség miatt sincs ok az aggodalomra. A most beindított új műhelycsarnokok is teljesítik ugyanis a kor követelményeinek megfelelő, és a német márkától elvárt szintet.