Micheliszé a kis-pole Thaiföldön!

2015.11.01. 07:42

Az idei szezonban tapasztalt erőviszonyokat tükröző eredményt hozott a thaiföldi WTCC-hétvége időmérőedzése: a Citroen mindenkit elvert, az első öt hely az övék az első futamra. A tizedik hely pedig - és ezzel együtt a fordított rajtrácsos második futamos pole - Michelisz Norbié!

Ezúttal nem sikerült erőből vernie a Citroeneket Michelisznek. A világbajnokság programjába idén bekerült új helyszín, a Chang Interntional Cruit hosszú egyeneseivel nem a Hondáknak kedvez, hiába voltak biztatóak a pénteki edzéseken mutatott eredmények. Norbinak sikerült top3-as időket futnia, az akkor mutatott 1:38,9-es időkre azonban most mind az öt Citroen rávert, miközben a Hondák nem tudtak lényegesen javítani. Michelisz időmérőn futott 1:38,6-os ideje így éppen csak elég volt a tizedik helyre, közvetlen a márkatárs Tiago Monteiro mögé. A pole Lopezé lett; mögötte Loeb, Muller, Bennani, Ma-sorrendben jön a Citroen-tenger. 

Két fordulóval a szezon vége előtt a tét nem kicsi: a pontverseny negyedik helyéért Michelisz mellett hárman vannak versenyben. Norbinak két márkatársa, Monteiro és Tarquini, valamint a citroenes Ma a legnagyobb ellenfele az utolsó versenyeken.

Futamok 10:15-től élőben az Eurosporton!

Fotók: fiawtcc.com