Képeken a rejtélyes BMW

2015.11.04. 11:22

Különféle elméletek léteznek arra vonatkozóan, hogy miféle szerepet szán a BMW a fura kétajtósnak, de annyi biztos a vázlatok alapján, hogy fogyasztásra optimalizált modellről van szó.

A keskeny kerekek és az egyszerű, aerodinamikus kontúr egyértelműen arra utal, hogy a jármű tervezésekor elsődleges szempont volt a hatékony, energiatakarékos üzem. Lehet akár villanyautó, akár valamiféle hibrid, és jó esély van rá, hogy az i sorozathoz tartozna. Az viszont legalábbis kérdéses, hogy egy ilyen kétajtós, 2+2 személyes jármű eladható lenne-e, hisz az i8-asnál sokkal kevésbé sportos, az i3-asnál viszont sokkal kevésbé tűnik célszerűnek – mintha a két autó hátrányait igyekeztek volna ötvözni egy testben.

Egyes feltételezések szerint ez csupán tanulmány lesz, olyasfajta fogyasztási bajnok-autó mint a VW XL1, de ez csak spekuláció. Az a tény azonban, hogy épp Kínában kezdeményezték a formaterv szabadalmi védelmét, arra enged következtetni, hogy ott is mutatják be az egyelőre névtelen típust. Egy lehetséges bemutató-helyszín például a 2016 áprilisában tartott Pekingi Autószalon.