2015.11.07. 10:00

A libanoni W Motors hosszas előkészítés után két évvel ezelőtt mutatta be Lykan Hypersport nevű modelljét. A hátrafelé nyíló ajtóval szerelt sportkocsiból nem spórolták ki sem a szénszálat, sem pedig az aranyat és a drágaköveket. Nem volt tehát túlzottan meglepő, hogy végül ráaggattak egy 3,4 millió dolláros árcédulát. A hétdarabos limitált szériával elsődleges céljuk az volt, hogy arab vevőknek adják el, így amerikai, kínai és orosz ajánlatokat is elutasítottak a hírek szerint.

Második modelljükkel talán szerencsésebb lesz, aki akkor kimaradt: néhány napon belül ugyanis szintén Dubajban mutatják be a Fenyr Supersport névre keresztelt gépet. Most erről tettek közzé néhány teaser-fotót, amelyek ugyan túl sokat szokás szerint nem mutatnak, de arra alkalmasak, hogy felhívják a figyelmet a november tizedikén esedékes hivatalos bemutatóra.

A libanoni autógyártó munkatársai azt ígérik, teljesítményben rálicitálnak a Lykanra. Ez azt jelentené, hogy 750 lóerőnél mindenképpen több lesz a Fenyr teljesítménye. Kérdés, hogy ezt a 3,7 literes, ikerturbós sorhatos megtartásával kívánják-e elérni, vagy más megoldáshoz folyamodnak. Ami a menettulajdonságokat illeti, 2,8 másodperces gyorsulást és 395 km/h-s végsebességet kellene túlszárnyalniuk. Az mindenesetre érdekes, hogy egy Supersport nevet viselő autóval nyomják le a Hypersportnak keresztelt gépet.

Bár a Fenyr annyira nem lesz exkluzív, mint a Lykan, azért ez korántsem jelenti azt, hogy tömegmodellre számíthatunk. A korábbi bejelentések alapján huszonöt darab gyártását tervezik, és egy-egy példányért nagyjából 1,6 millió dollárt (közel 500 millió forintot) kérhetnek el.