Gyerekrablónak nézték, pedig csak családos teslás

2015.11.07. 12:36

Csomagtartóba rakott gyerekről kaptak bejelentést, három üléssoros Teslába futottak rendőrök egy amerikai kertvárosban. A lefülelés perceit rögzítette a teslás otthoni kamerája, talán átjön rajta, mennyire meglepte a rendőröket a látvány.

Elon Musk rosszul csinálja. Annyi újítás után a Model S egyik jó tulajdonsága, a harmadik üléssor híre nem jut el a kertvárosi szomszédokhoz. A Model X előtt legalábbis volt létjogosultsága a Teslafan nagycsaládosok miatt, és különben is, őrületes ficsőr a csomagtérbe rakott gyerekülés. A rendőrség a teslás egy szomszédjától kapott bejelentést egy csomagtartóba vezényelt gyerekről. Emberrablás, de minimum súlyos gyermekveszélyeztetés volt a gyanú, aztán lett nagy csodálkozás, mikor a hazaérő család rendőri figyelem mellett kiszállt az autóból – volt, aki ott, ahol beszállt: a csomagtérből. A menetiránynak háttal beszerelhető harmadik üléssor egy háromezer dolláros extra a Model S-ben. Az erősen lejtős tető miatt ez kimondottan gyerekméret, átlag férfimérettel kb. ennyi hely marad.

Hiába óriási buli menet iránynak háttal utazni egy prémium villanyosban, a harmadik üléssorok veszélye sokat ront a hangulaton. Az ADAC friss tesztje legalábbis nem éppen szülőket boldogító eredményeket hozott.