Képeslapra került a Fiat sportkocsija

2015.11.07. 07:10

Szokatlan módját választotta a 124 Spider megvillantásának a Fiat. Az olaszok a két hét múlva kezdődő Los Angeles-i Autószalon előtt képeslapokkal próbálják felhívni a figyelmet a Mazda MX-5-össel közös alapokon nyugvó roadsterre.

A két képet a Fiat amerikai leányvállalata tette közzé. Az egyik Rómából, a másik Madridból feladott képeslapot utánoz, méghozzá rajzolt formában. Az autó mindkettőn mellékszereplőnek tűnik, a kép alján jelenik meg a sziluett. Nyilván ez sokat nem árul el az autó valódi formájáról, de a kémfotósoknak köszönhetően korábban már láthattuk álcázás nélkül a 124 Spidert.

Ilyen névvel egyébként már évtizedekkel ezelőtt is szerepelt egy modell a Fiat kínálatában, a mostani azonban már köszönőviszonyban sincs az előddel. Az MX-5 alapjaira épülő újdonság alapmotorja a várakozások szerint 1,4 literes turbós lesz, 180 lóerővel, amelyhez hatgangos kézi, vagy automata váltót is választhatnak a leendő vásárlók. A korábbi híreknek megfelelően pedig készül sportosabb Abarth-változat is. Ebbe az Alfa Romeo 4C-ből ismert 1750 köbcentis négyhengeres turbómotor áthangolt változatát szerelik, duplakuplungos automatával.

A Los Angeles-i Autószalon november huszadikán nyitja meg kapuit, de a Fiat 124 Spidert már ezt megelőzően, a sajtónapokon is jobban megismerhetjük.