2015.11.08. 09:27

Hátsókerekes Huracánnal készül az alig több mint egy hónap múlva kezdődő Los Angeles-i Autószalonra a Lamborghini. A márka vezetője, Stephan Winkelmann már egy évvel ezelőtt is beszélt erről a lehetőségről, most pedig úgy tűnik, végre eljutottak a megvalósításig is.

Winkelmann a 2014-es Pebble Beach-i Concours d'Elegance-on fogalmazott úgy: alapvetően ugyan összkerékhajtású sportautók jelentik a Lamborghini profilját, de ha korábban a Huracán elődjének számító Gallardóból is készítettek hátsókerékhajtású kivitelt, akkor miért ne ismételhetnék meg ezt most is?

Annyi különbség azonban vélhetően lesz majd, hogy míg a hátul kaparó Gallardo egy olcsóbb változatot jelentett, addig a Huracánnál ezt a tényezőt különleges extraként értékelik. Így tehát egy még extrémebb – és akár könnyebb – sportautó születhet, amelynek árcédulájára keményebben rányomják a ceruzát. A pletykák szerint ráadásul túl gyakori biztosan nem lesz az autó: csupán 250 darabot terveznek belőle. Később talán a Spyderből is készítenek hátsókerékhajtású példányokat.

Emlékeztetőként: a Lamborghini a 2014-es Genfi Autószalonra készült el a Huracánnal, de néhány hónappal korábban már leplezetlenül is lehetett látni a modellt. Az 5,2 literes V10-esből 610 lóerőt csikartak ki a mérnökök, a 0-100 km/h-s sprinthez csupán 3,2 másodpercre van szüksége, a vége pedig 325 km/h felett van. Ezt egyébként hazánkban is volt már, aki próbálgatta – rossz vége lett.

A november közepi bemutatót követően a forgalmazás a hírek szerint jövőre indul majd meg. A pontos árat egyelőre nem ismerjük, az viszont szinte biztos, hogy gyorsan elkapkodják majd a limitált széria darabjait a pénzes rajongók.