Klasszikusokat árul a Mercedes

2015.11.08. 13:36

Különleges kiárusításba kezdett a Mercedes-Benz stuttgarti gyári múzeuma. Több mint húsz igazi klasszikusnak keresnek új gazdát – több legendás modellnek ráadásul már találtak is. Az utcai gépek mellett versenyautó is szerepel a kínálatban.

Az eladásra kínált autók mindegyikét egy alapos, 160 pontos átvizsgálásnak vetették alá, majd három kategóriába sorolták be. A Premium Edition címkét a nagyon ritka, eredeti állapotban megtartott, vagy a gyáriak által restaurált, keveset futott gépek kapták meg. A Collectors Edition azokat jelöli, amelyek szintén jó külső-belső állapotban vannak, de nem estek át komoly felújításon. A Drivers Edition besorolás akár mindennapi használatra alkalmas, de nem kimondottan múzeumi állapotú Mercedeseket takar. Azért nyilván ezek sem lepattant darabok.

A legidősebbnek az eladó autók közt egy 1929-es Type 630 Kompressor számít, amelyért 850 ezer eurót (mintegy 270 millió forintot) kérnek. A legfiatalabb egy 1999-es SL55 AMG: Mille Miglia különmodell, amelyből mindössze egy tízdarabos limitált széria készült. Erre egyébként már le is csapott valaki, de azt nem tudni, mennyit fizetett érte. Versenyautók közül említésre érdemes az 1998-as CLK-LM, amely a leírás szerint csupán egyetlen Le Mans-i előkvalifikáción vett részt.

A teljes listát – amely fotók terén itt-ott még hiányos – az interneten is elérhetik az érdeklődők. Akiknek komolyak a szándékaik, személyesen is megnézhetik az autókat a múzeumban, ahol profi tájékoztatást is kapnak azokról.