Fenyr Supersport: Bugatti-rivális Libanonból

2015.11.10. 10:53

A W Motors első autója, a Lykan Hypersport sem volt gyenge a maga 750 lóerejével, de úgy néz ki, rátesznek még egy lapáttal. A libanoni székhelyű cég következő típusát, a Fenyr Supersportot a Dubai Motor Show-n mutatták be.

A nagyrészt karbonszálas műanyagból készülő kétajtós, középmotoros sportkocsi minden szempontból radikálisabbnak tűnik, mint az elődje. A forma komplikáltabb, sokkal több éllel és szöglettel. A tervezők egyértelműen a Lamborghini stílusának irányába mozdultak el, bár az összkép annál sokkal radikálisabb. Állítólag úgy optimalizálták az autó burkolatának kialakítását, hogy 400 km/h felett is stabil maradjon, és a gép az ígéretek szerint képes is lesz elérni ezt a sebességtartományt. A hajtásláncot ugyanis a német Ruf szállítja, és a 4 literes, ikerturbós, hathengeres boxermotor a német tuningcég szerint kiviteltől függően legalább 900 lóerős és 1200 Nm csúcsnyomatékú. Ennek megfelelően már az alapkivitel is 2,7 másodpercen belül éri el a 100 km/h-t.

A Fenyrből a tervek szerint több készül majd, mint a Lykanból: 25 példány, így több megrendelést tudnak majd teljesíteni. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mennyit kérnek majd egy-egy ilyen járműért, de a Lykan 3,4 millió dolláros áránál biztosan nem lesz kisebb az összeg.