Igazi luxus-bálnát villant a Hyundai

2015.11.10. 17:35

Egyelőre csak vázlatokat mutattak a koreai luxusmodellről, amely a Genesis modellpaletta csúcsára érkezik. A G90 elnevezés már az új névadási rendszert követi, később lesz G80 és G70 is.

A Hyundai eddig is készített nagyméretű luxusautót, az Equust, de csak néhány piacon forgalmazták, így Dél-Koreában, Oroszországban, Kínában, Kanadában, illetve egyes közép- és dél-amerikai országokban. Az Egyesült Államokban is próbálkoztak vele, kevés sikerrel – talán ezért is döntöttek úgy, hogy az utódot már a Genesis márkanév alatt mutatják be. A vázlatok alapján a G90 stílusában a nyáron leleplezett Vision G kupét követi, bár ez egyértelműen öt méter feletti hosszúságú, négyajtós luxuslimuzin lesz.

A gyáriak egyelőre nem árultak el konkrétumokat, de az egyértelmű, hogy elődjéhez hasonlóan a G90 is hátsókerék-hajtású lesz. Alighanem ugyanúgy V6-os és V8-as benzines motorokkal készül majd, és az egy számmal kisebb Hyundai Genesisből már ismert műszaki alapok továbbfejlesztett változatára épül majd. Ez persze csak a kezdet, hisz a Hyundai célja egy teljes modellpaletta kiépítése. Úgy tudjuk, a Hyundai Genesis utódja Genesis G80 néven érkezik, és egyes pletykák szerint lesz egy még kisebb autó is, a 3-as BMW és az Audi A4 riválisa, amely e logika mentén a G70 nevet kell, hogy kapja.

A G90 bemutatóját a Los Angeles Auto Show-n tartják, épp egy hét múlva – ott nyilván többet is elárulnak a Genesis márkával kapcsolatos tervekről.