Már csúcs-Porschéja is van a dubaji rendőrségnek

2015.11.14. 11:34

Nem tudom, meddig van még hírértéke a dubaji rendőrség flottabővítésének, de azért ezt még leírom: egy Porsche 918 Spyderrel bővült a gyűjtemény.

Dubaj nem áll le. Bár a Bugatti Veyronnál már azt hihettük, teljes a flotta, a cél jól láthatóan a TELJES csúcssportautó-paletta elérése. LaFerrarijuk mondjuk még nincs, de McLaren MP12C, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Bentley Continental GT, Aston Martin One-77 SLS AMG és még sok más már igen, és talán egy McLaren P1 is bekerül a sorba hamarosan. A 918 Spyder megintcsak nem egy gyenge fogás: a két villanymotorral támogatott V8-asa 887 lóerőt tud, maximális 1280 Nm nyomatékával pedig 2,8 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet. A 200 km/h-s sebességhez is mindössze 7,7 másodperc kell neki, tehát minden elemében autópályára termett, mégis szánalmas pózolás és araszolás lesz a sorsa.

Ha valamiért az elmúlt években sikerült elkerülnie a dubaji csúcsflotta hírét, akkor eláruljuk, ezeket az autókat bevallottan nem üldözésre gyűjtik. Ahhoz elég egy mezei M6-os, de itt a kulcsszó a reprezentálás. Hiszen az az állam, ahol aranyat lehet venni az ATM-ből, nem fog pont a jól látható rendőrflottáján, az állam gazdasági erejének sokadrangú szimbólumán spórolni. A luxus flotta szerepe első sorban az, hogy minél többet látszódjon a város útjain. Az autókat a turisták által leginkább keresett helyszínekre küldik, ahol aztán minden arra járóban tudatosul, hogy ahol még a rendőr is Ferrarival jár, csak nem fáj senki foga az ő oldaltáskájára. Hogy milyen egy dubaji rendőr hétköznapja, arról itt írtunk korábban.