Tolatva még ember nem parkolt ilyen szűken párhuzamosan

2015.11.14. 16:43

Vizes aszfalt, sok gyakorlás és elsőrangú mozgáskoordináció – ennyi kell egy parkolási világrekordhoz. És a tapasztalatok szerint egy Mini Cooper: a sima párhuzamos parkolás rekordja után a fordított (tolatva végrehajtott) párhuzamos parkolás rekordját is megdöntötték egy Minivel.

Alastair Moffattnál szűkebben még ember nem tolatott be két - párhuzamos parkolásban álló - autó közé. Furcsa egy rekord, de ezt mondhatja magáénak a brit kaszkadőr, miután - egy centit javítva a korábbi rekordon – egy az autójánál 34 centiméterrel hosszabb parkolóba állt be a kötelezően tolatva végrehajtott technikával.

Moffatt nem ismeretlen az autós rekordok ezen ágán: korábban ő tartotta a párhuzamos parkolás világrekordját is. 2013-ban 8,6 centi hézaggal parkolt be két autó közé, de tavaly novemberben jött a drifterként sem utolsó kínai Han Yue, és – egy új Minivel - lefaragta azt a hat millimétert. Az sem volt egy utolsó mutatvány:

Update: You csúcsánál nem volt vége. Moffatt idén januárban visszavágott. Akkor egy Fiat 500-zal hozta vissza Európába a sima párhuzamos parkolás csúcsát 7,5 centivel.