Biztonságosabb lesz a Nordschleife

2015.11.16. 06:11

Idén júniusban egy tragikus tavaszi baleset miatt lényegében betiltották a körrekorddöntést a legendás Nordschleifén. Tették ezt azzal, hogy a pálya bizonyos szakaszain sebességkorlátozásokat léptettek életbe. Nem sokkal később aztán jöttek a hírek, hogy ezek a szabályozások nem sokáig lesznek életben. A szükséges módosításokat még ebben a hónapban elvégzik.

A tervezett tizenhat átalakításból egyelőre hetet fognak elvégezni, de a 2016-os szezon kezdetéig a többi is befejeződik a tervek szerint. A pálya nyomvonalát nem változtatják meg, ehelyett lesznek olyan, eddig látogatható területek, amelyeket elzárnak a nézők elől. A tragikus balesetben is érintett Flugplatz szakaszt újraaszfaltozzák, több helyen pedig megerősítik a biztonsági kerítést.

A pálya egyes részein lefektetett új burkolatnak a köridők szempontjából is lehet majd némi jelentősége, de ezt gyorsan megszokhatják majd a pilóták, így folytatódhat a rekordvadászat. A Nordschleifén a leggyorsabbnak lenni komoly rangot jelent – nem véletlen, hogy például a Koenigseggnél is alig várják, hogy végre rendesen odatehessék a One:1 szupersportkocsit.

A pálya biztonságosabbá tételéről szóló ötletek egyébként már augusztusban megszülettek. A kivitelezéssel azonban azért kellett eddig várni, mert az átalakításokat a Nemzetközi Automobil Szövetségnek és a Német Motorsport Szövetségnek is jóvá kellett hagynia. Most ez is megtörtént.

A legendás versenypályán meghajtottuk a Totalcar szerkesztőségi Fiat Mareáját is. Erről itt olvashatnak.