Fotókon az Alfa Romeo új fegyvere

2015.11.16. 17:36

A TCR viszonylag új túrakocsi-kategória, amely láthatóan egyre több autógyártó fantáziáját mozgatja meg.

Készült TCR változat az Audi TT-ből, a Ford Focus ST-ből, a Honda Civicből, az Opel Astrából, a Seat Ibizából, és a fotók tanúsága szerint most az Alfa Romeo is fejleszt egyet a Giulietta alapjaira. Ez már csak azért is érdekes, mert a nagy múltú olasz márka elég régen nem költött versenyzésre – az utolsó komoly sikerüket a 156-ossal érték el 2003-ban, a túrakocsi Európa-bajnokság megnyerésével. Így a TCR Giulietta jelenti bő egy évtizede az első komoly esélyt arra, hogy az Alfa Romeo márka versenypályán bizonyítson.

A versenygép alapja a legerősebb utcai Giulietta változat, a TBi 1750. Megtartották az 1742 köbcentis négyhengeres turbós benzinmotort, viszont hatfokozatú, szekvenciális Sadev váltót építettek be mellé. A fékrendszer is komolyabb lett, elöl 378 mm-es féktárcsákat és hatdugattyús féknyergeket, hátul pedig 290 mm-es tárcsákat és négydugattyús nyergeket használ a versenygép.

Az építéssel megbízott Romeo Ferraris szerint a fejlesztési folyamat végén egy tízdarabos szériát építenek, amely 2016 áprilisára készül el. Ezek egy részét eladásra szánják – egy-egy példány ára 98 ezer euró lesz – de úgy tudjuk, lesznek gyári versenyzők is.