Vision R, Kína új csodája

2015.11.18. 06:36

A Roewe márkáról rég nem hallottunk, pedig Kínában igyekszik sikerre vinni a Shanghai Auto. A Rover maradékaiból összehozott korai kínálat óta sokat fejlődtek – hogy pontosan mennyit, azt mutathatják most meg a Vision R tanulmánnyal.

Ilyen vázlatokon persze minden autó jól néz ki: a hatalmas kerekek és az alacsony tető szinte bárminek jól áll. Azt viszont talán nem csak mi látjuk bele a rajzokba, hogy a Roewe újdonsága kifejezetten sportos, kupé-fazonú dolog, olyasmi, amivel a kínai autógyártók nemigen próbálkoztak eddig, vagy ha igen, elég esetlenül. Az autó nagy hűtőrácsával és jelzésértékű csíklámpáival szemből egyébként eléggé szorosan követi az aktuális divatot, és ha igazak a találgatások, ezt az arcot később a többi Roewe modell is örökli majd.

A Shanghai Auto a Roewe márkát 2006-ban hozta létre – eredetileg a Rover 75 kínában gyártott klónja, a Roewe 750E típus köré – és azóta több típussal is bővítette a palettát, többek közt néhány licencben gyártott Ssangyong típussal. Ám úgy hallani, most a kínálat teljes megújítására készülnek, ennek az előfutára lehet a Vision R. A márkával azonban nem terveznek kilépni Kínából: az exportpiacokra továbbra is az MG márkajelzésű típusokat szánják, amelyek Kínán kívül egyelőre elsősorban Nagy-Britanniában elérhetők.