Csoda: megúszták, karcolás nélkül

2015.11.20. 16:49

Paul Walker halála óta talán egy picivel még jobban felfogja a többség, milyen veszélyes, ha valaki alatt elszabadul sok száz lóerő. Persze előfordul, hogy valaki megússza – mint itt – de ehhez nyilván nem kis szerencse kell.

A felvételen két tuning-Corvette versenye látszik, egy 750 lóerős Vortech T-Trim Z06 és egy durván 800 lóerős Procharged C6 Grand Sport megy egymás ellen az autópálya egy nyilvános szakaszán. A balesethez elég egy kisebb úthiba – a Grand Sport megcsúszik, és a végeredményt már képeken láthatjuk. Az autó lényegében teljesen leégett, bár állítólag mind a vezető, mind az utasa épségben úszta meg a kalandot. Ehhez nagyban hozzájárultak az ötpontos biztonsági övek és a bukókeret, de nyilván szerencséjük is volt azzal, hogy nem volt az útban komolyabb akadály, amelybe frontálisan érkezett volna a gép – 240-nél egy ilyen még bukókerettel együtt is könnyen lehet halálos.

A jól felkészített autó persze fontos, de egy fokkal talán még lényegesebb, hogy a sofőr tisztában legyen az autója képességeivel épp úgy, mint a sajátjaival. Itt mintha legalább az egyik hiányzott volna.