2015.11.21. 15:03

Emberek millióit tartja lázban hónapok óta az új Star Wars-film, amelynek sorra jelennek meg az előzetesei, és már a történet jelentős részét ismerhetjük is (vigyázat, spoilerveszély). Aki teheti, nyilván igyekszik meglovagolni ezt a népszerűséget, nem maradhattak ki az autóépítők sem.

A Lapo Elkann vezette Garage Italia Customs egy olyan Fiat 500-ast álmodott meg, amellyel minden bizonnyal a rohamosztagosok is vígan csapatnának, már ha a filmben lennének autós üldözések. Már maga a fényezés is az ő sisakjukat imitálja, a felnik közepén pedig meg is jelenik az eltéveszthetetlen motívum.

Belül természetesen folytatódik a Csillagok háborúja-őrület. Az uralkodó színösszeállítás itt is a fekete-fehér, az ülések alcantara-bőr kárpitozása is ezt követi. A kormányon ismét egy rohamosztagos sisakkal találkozhatunk, az utas előtt pedig egy bazinagy Star Wars-felirat is díszeleg.

A Fiat 500e-ből kialakított modell aligha válhat ebben a formában tömegcikké, egyelőre csak a Los Angeles-i Autószalonon állították ki. Arra mindenesetre tökéletes, hogy Elkannék is kiharapjanak maguknak egy szeletet a filmek körüli felhajtásnak köszönhető népszerűségből.