Ennél nincs megdöbbentőbb autó. Tényleg

2015.11.23. 17:22

A tuning mindenkinek mást jelent – van, akinek nagy motort, van, akinek sok műanyag légterelőt, de ennél sokkal radikálisabb ötletek is belefernek a fogalomba. Amilyen a Valyrian Steel, amelyet a SEMA Show-n állítottak ki az alkotói.

A szerkezet Las Vegasban készült, bizonyos Henry Chang műhelyében, teljes egészében rozsdamentes acélból. Távolról nem sokat mutat a rozsdamentes acél hot-rod féleség, még úgy sem, hogy a hátuljából eszelősen komplikált mechanikus szobor áll ki, amely koncepcionálisan nemigen kapcsolódik a szerkezet többi részéhez. Egy Ford Coyote V8-as is ül a szerkezet közepén, de itt nem ez a lényeg. Közelről nézve a fémszerkezet egyszerre logikus és művészi, komplikált és letisztult. Különösen az első futómű környéke hihetetlen: a lengőkarok és az összes felfüggesztési pont mind hasonló, íves hegesztett fémszerkezet.

Praktikus értéke persze nem sok van a Trónok Harca sorozat különleges kard-anyagáról elnevezett Valyrian Steelnek, de mindenképp több figyelmet érdemel, mint amennyit a SEMA Show zsúfoltságában kaphatott, hisz minden részlete működő művészet.