Új gazdát találtak Herbie-nek

2015.11.29. 16:46

Elárverezték a Kicsi kocsi filmekben szereplő Volkswagen Bogarat. A Herbie névre keresztelt, 1963-as gyártású autó nem replika, hanem a második és harmadik rész (A kicsi kocsi újra száguld és Herbie Monte-Carlóba megy) forgatásakor használt eredeti darab.

A fehér Volkswagent első ránézésre is felismerhetjük a rajta húzódó piros-fehér-kék matricáról és az 53-as rajtszámról. Ennyiben azonban nem merül ki az egyedisége, hiszen a filmes használatra úgy alakították át, hogy a hátul ülő kaszkadőr is vezetni tudja. Ezzel a vásznon úgy tűnhetett, hogy Herbie önállóan képes közlekedni. Az autóról évtizedekig semmit nem lehetett tudni, néhány éve egy raktárban találták meg.

A Treasures from the Dream Factory (Az Álomgyár kincsei) címet viselő aukciót New Yorkban tartották, és számos érdekesség kalapács alá került. Így például Steve McQueen ruhája, amelyet a Le Mans című filmben viselt. Herbie-ért 86 250 dollárt fizetett a legelszántabb licitáló. Ez átszámítva több mint 25 millió forintot jelent, amelynél többet Volkswagen Bogárért soha nem fizettek még árverésen. Az eddigi rekorder egy kabrió volt a maga 82 500 dolláros árával.