A Corvette-nek jól áll a rendőruniformis

2015.12.01. 14:58

Évtizedes hagyomány, hogy az Essen Motor Show-ra rendőrségi színekbe öltöztetnek egy-egy alaposan megtuningolt autót. Ez azonban nem a német rendőrségi flotta színesebbé tételét szolgálja: így próbálják rávezetni a tuning szerelmeseit, hogy a profi tuningcégek legális átalakításait volna érdemes alkalmazni.

A Tune it! Safe! kampányt a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium és az Autótuningolók Szövettsége közösen szervezi – az üzenet az, hogy a megfelelően tuningolt autó olyan legális, hogy akár a rendőrség is használhatná. Szemben az otthon, engedélyek nélkül összerakott tuning-csodákkal, amelyekre Németoszágban komolyan utazik a rendőrség. Ezúttal a TIKT Performance nevű vállalkozás készített egy Corvette-et rendőrségi színekbven, amely szó szerint csak a legsimább aszfalton képes közlekedni, de ott meglehetősen gyorsan.

Az átalakítás során láthatóan a futóműre koncentráltak: az autó hasmagassága látványra kevesebb mint tíz centi, a felnik elöl 19-es, hátul 20 hüvelykesek, szuperalacsony profilú gumiabroncsokkal. Ilyen beállításokhoz persze betonkemény rugók tartoznak – csak úgy érhető el, hogy ne verje magát az aszfalthoz az autó minden méteren – azaz nem valószínű, hogy ez az átalakítás nagyon kellemes vezetési élményt nyújtani a tökéletesnél akár csak egy kicsivel rosszabb minőségű útfelületen.

A motoron nem is változtattak, de a Corvette félelmetesen erős így is, a 466 lóerő 6,2 literes V8-as motorral és a hétfokozatú kézi váltóval 4,2 másodeperc alatt eléri a százas tempót, a végsebessége pedig 290 km/h, azaz az Autobahn közönségének 95%-át nem lenne gond beérni vele.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.