Háromszáz lóerős szöcske negyvenmillióért

2015.12.01. 18:01

Az ismeretlen, Egyesült Arab Emírségekből származó autót a hétvégi Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon jelentették be a sajtónak, azonban egyelőre még csak számítógépes vázlatokat mutattak róla. Alapvetően egy FIA szabályoknak megfelelő tereprali autóról van szó, amelybe 3,5 literes 300 lóerős motort szánnak.

A karbonszálas anyagok felhasználásával mindössze egy tonnás Sand Racer végsebességét 200 km/h-ra becsülik, de az igazi erénye az, hogy a tervezők szerint hétköznapi autóként is beválhat: lesz benne légkondi, mindenre kiterjedő szórakoztató elektronika, kesztyűtartó és – ami talán a legfontosabb – rendszámot is kaphat.

A Sand Racer első legyártott darabja még idén elkészülhet, a hivatalos bemutatót pedig 2016 januárjára ígéri a gyártó. A Zarooq egy versenypályát is épít, ahol a leendő tulajdonosok csiszolhatják tudásukat homokos terepen. A Sand Racer indulóára átszámítva nagyjából 40 millió forint lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.