Crossover hidrogénhajtással még nem ment ilyen gyorsan

2015.12.05. 14:00

A Hyundai Tucson FCEV lett a leggyorsabb sorozatgyártású hidrogénhajtású crossover. Ne is turkáljon az emlékeiben, ilyen rekord – kihív híján – korábban nem volt. A Soggy Dry Lake-en elért 152 kilométer/órás végsebesség sportértéke így erősen megkérdőjelezhető, de referenciának jó lesz, pláne, hogy van hozzá ütős kis videó is.

A Hyundai hidrogénhajtású crossoveréből jelenleg száz darab fut Amerikában. Kaliforniában már egy éve lízingelhetőek az egy töltéssel 400-430 kilométer megtételére képes Tucsonok, ezalatt összesen 1,3 millió kilométert tettek meg velük a bérlők. Ez így egyelőre egy miniprojekt, de a jelek szerint a Hyundai igyekszik felszínen maradni a témában, ha valamiért ilyen irányba indulna el az autóipar. Hogy ez az éppen új lendületet vett hidrogénautósdi mennyire jó irány az autóiparnak arról itt olvashat pontokba szedett elemzést:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.