Tesztúton égett le a Ford SUV-ja

2015.12.05. 16:16

Kellemetlen blama érte a Fordot Ausztráliában. Az új Everestet adták oda egy autós újságírónak, amikor az autó minden külső behatás nélkül kigyulladt, majd fémig égett. Azt mondják, egyedi eset.

A News Corp Australia újságírója vitte el egy kőrre a Ford Rangerrel közös alapokra épülő, ausztrál piacon menő Everest új példányának tesztautóját, amikor különféle hibaüzenetek után elsötétült a műszerfala és leállt a motorja. Innen már csak 15-20 perc kellett, hogy a motortérből induló lángok teljesen elpusztítsák az SUV-t.

Ausztrália különösen fontos piac a Fordnak; Ranger pickupjukra és a városi terepjáróikra nagy itt az igény, így a szóvivő nem várt sokat a válasszal. A hivatalos álláspont szerint ez az első regisztrált eset a típussal, sőt, az Everest alapját adó Rangerrel és az elődjével sem történt hasonló spontán gyulladás. Erre az egy esetre még nincs meg a magyarázat, tart a vizsgálat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.