Egyedül robbantana nagyot a Nismo

2015.12.06. 15:57

Saját sportkocsit készítene a Nissan gyári tuningcégeként ismert Nismo. A japánok egyik elöljárója, Hiroshi Tamura arról beszélt a Top Gear magazinnak, hogy olyan szuperautóról lenne szó, amely nem osztozik az alapokon a Nissan egyetlen gyártásban lévő modelljével sem. Azoktól független, és teljesen egyedi stílusjegyei vannak.

Azt persze sietve hozzátette, hogy a Nismo még újoncnak számítana ezen a területen (noha tuningcégként már bő harminc éve működik), így támogatásra van szüksége. A tervezett sportgép pedig inkább közép-, mint rövidtávon jelenthetne valós lehetőséget. Ahhoz, hogy sikerrel vágjanak bele ezeknek a merész terveknek a megvalósításába, először a márkanevet is fel kell futtatni. Az eddiginél is nagyobb népszerűségre lehet szükség ahhoz, hogy a potenciális vásárlók valóban vágyakozzanak a Nismo saját modelljére, esetleg modelljeire.

Ezen az úton elsősorban a Nissan GT-R tuningváltozatai segíthetik a céget. Márpedig a következő generációs GT-R a legfrissebb hírek szerint csúszik az eredetileg beharangozott időponthoz képest. Legkorábban talán 2020-ban láthatjuk Godzilla gyermekét, amelyből aztán minden eddiginél durvább Nismo-átiratok készülhetnek. A tuningrészleg saját sportautója ezek alapján talán a következő évtized közepén törhet be a piacra.