Hat modellt tervez a Genesis

2015.12.11. 07:20

Nem kérdés, hogy a Mercedes S osztály méretű G90 csak a kezdet a Genesis márka számára. További két szedán, egy sportkocsi, és két szabadidő-autó szerepel a további tervek közt.

Ezek közül kettő alighanem a Genesis nevet még a típusjelzésében viselő autó lesz, az ötös BMW méretű Hyundai Genesisből várhatóan Genesis G80 lesz, a Hyundai Genesis Coupéból pedig a Genesis sportkocsija. A márka-váltás persze minimum egy modellfrissítéssel jár majd együtt, bár a Genesis Coupét várhatóan már egy új modell váltja. Három típusnak azonban nyoma sincs még, és a koreaiak ezekről is elárulták, mifélék lesznek. A két szabadidő-autóval a BMW X3 és X5 kategóriájában próbálkozik a Hyundai, ami érthető is: a legtöbb piacon folyamatosan növekszik az efféle hobbiterepjárók részesedése, azaz aki labdába akar rúgni a prémium-piacon, annak szinte kötelező ilyen típusokkal bővíteni a kínálatot.

A másik slágergyanús modell a harmadik, legkisebb szedán lehet. A G70 néven emlegetett autó a 3-as BMW újabb vetélytársa volna, az a prémium-modell, amely szélesebb kör számára is elérhető, azaz a kisebbik szabadidő-autó mellett ennek van még esélye rá, hogy akár több százezres nagyságrendben adják el éves szinten.

Mivel a Hyundai Genesis és Genesis Coupé már kész modellek, alighanem ezek készülnek el elsőként a G90 után, talán még 2016 folyamán, de úgy tudjuk, a kínálatot még ebben az évtizedben szeretnék teljessé tenni. Végülis szinte mindenhez van kész műszaki alapja a Hyundai csoportnak, talán csak a G70-eshez kell egy kissé átdolgozni a Genesis Coupé műszaki alapjait.