Új színben a Toyota Verso

2015.12.11. 17:15

A Toyota egyetlen Európának szánt egyterűje hosszú ideje piacon van már. A Verso 2009-es megjelenése óta eltelt egy generációváltásnyi idő, a most bemutatott 2016-os változat azonban ismét csak egy ráncfelvarrás.

Abból is a harmadik, de a Verso ezúttal sem lett feltűnő egyéniség. Kívül nem változott semmi, még csak a manapság divatos LED-es nappali menetfényt sem kapta meg az autó.

Belül egy fokkal jobban tetten érhető az újítás szándéka. Maradt a szemre kaotikusnak tűnő műszerfal, középen a nyolcvanas éveket idéző szellőzőrostéllyal. A mérnökök azért tisztességgel kihozták a modellfrissítésnél jellemzően alacsony költségkeretből a maximumot.

Jobb minőségű anyagokból készült a kormány és a váltó, valamint megújult a központi szórakoztató rendszer, amihez nagyobb kijelző jár. A Verso hagyományos kézifékjét elektromos rendszer váltotta.

A 2016-os Verso is megkapta a Safety Sense biztonsági rendszert, így már a legfapadosabb modell is figyelmeztet, és ha kell, korrigál sávelhagyásnál, vagy fékez, ha túl közel hajtunk az előttünk lévőhöz. A modellfrissítés keretein belül elérhetővé vált a platina bronz színárnyalat és két új felni is.

Az elmaradt modellváltás oka valószínűleg a hanyatló egyterű piac lehet. Úgy tűnik, a Verso még mindig elég jól fogy ahhoz, hogy jobban megérje kisebb változtatásokkal piacon tartani, mint egy teljesen új modellt kifejleszteni. A változatlan motorválasztékú 2016-os Toyota Versot februártól kezdik el forgalmazni.