Így zúzta le a fater vadiúj Lexusát

2015.12.12. 08:20

Az Egyesült Államokban, a Santa Monica-hegységben kanyargó Mulholland Drive számos áldozatot szedett már. Az ott pihenő autóroncsokról korábban mi is írtunk. Ezzel az útszakasszal fonódik egybe a szintén trükkös, kanyargós Mulholland Highway, ahol ugyancsak előfordul, hogy valaki eldobja autóját.

Ez történt azzal a fiatal sráccal is, aki édesapja vadonatúj Lexus RC F-ével indult kanyarvadászatra. A mindössze egyetlen héttel azelőtt leszállított japán luxusautóval besokallt, és fel is borult, a felvételeken már csak az látszik, ahogy az oldaláról igyekeznek kerékre állítani a Lexust az éppen arra járó, segítő szándékú emberek.

A mentési manőver sem sikerült viszont kifogástalanul. A visszabillentést megelőzően nem húzták be a kéziféket, így az autó továbbindult. Hiába kapaszkodtak bele többen is, végül csak a szalagkorlát állította meg. Igaz, még így is szerencsésnek mondható a srác, néhány méterrel arrébb ugyanis már nem fogta volna meg semmi az autót, ami simán lebukfencezhetett volna az út melletti szakadékba.