Olvasónk lőtte: Mercedes GLC Coupé kémfotók

2015.12.15. 17:45

A Mercedesek manapság eléggé egy kaptafára készülnek, még ha ez a kaptafa egész formás is. Itt egy újabb kiváló példa: mivel a képek alapján nem igazán jönnek át a méretek, elsőre mi is azt hittük, csak egy újabb GLE Coupé szerepel rajtuk – csak alapos vizsgálat után derült ki, hogy néhány részlet nem stimmel.

A forma szinte ugyanaz, csak a feljebb elhelyezett kilincsek és a hosszabb első túlnyúlás árulkodik róla, hogy Dávid, aki a fotókat készítette, a GLC Coupé egy példányába botlott bele. Az elöl-hátul álcafóliával letakart autó kormányán állítólag az Acura jelvénye szerepelt – nyilván a kíváncsi laikusok megtévesztésére – de nem végeztek igazán alapos munkát a tesztautó felkészítői, talán mert az autót tanulmányként már tavasszal, Sanghajban megmutatták a közönségnek. A műszaki alapok egyébként a C osztályból érkeznek, így valószínű, hogy elsősorban négyhengeres motorok kerülnek az autó orrába, csak a legdrágább változatokba kerülhet V6-os.

Az újabb kupé-tetős, emelt modell egyébként ugyanúgy halovány utánérzésnek tűnik, mint a GLE Coupé – a BMW az X4-es révén egy ideje már kínál efféle modellt. A Mercedest azonban aligha zavarja ez a tény, és elképzelhető, hogy a vásárlókat sem fogja. Már ha egyáltalán lesznek, hisz a Mercedes lassan annyiféle, megkérdőjelezhető hasznosságú modellt kínál, olyan zavaros, könnyedén összekeverhető nevekkel, és olyan hasonló stílusban, hogy vásárló legyen a talpán, aki eligazodik köztük.