X1-es BMW lógott egy pécsi kerítésen

2015.12.17. 08:55

Négy méter magasan lógó BMW X1-hez riasztották tegnap kora délután a katasztrófavédelmiseket a pécsi Angster József utcába. A HVG információi szerint az idős vezető egy parkolóba próbált beállni, amikor a fal felé csúszott. Szerencséjére az aljnövényzet tompított a lendületen, a támfalra támasztás pedig megmentette egy eséstől. 

Igen, az ott bent pirosban még a sofőr
Igen, az ott bent pirosban még a sofőr
Fotó: OKF - Katasztrófavédelem

A Pécsi Napilap híre szerint a Katasztródfavédelemnek két és fél órájába telt, mire visszahúzták az autót. A BMW-t először két drótkötéllel rögzítették a tűzoltók, csak ezt követően kezdődhetett meg a sofőr kimentése. Egy tűzoltó mentőkötél biztosítása mellett ereszkedett le, egy mászó övbe bújtatta a férfit, majd ezt követően kikapcsolta a biztonsági övét is.  A bajba jutott sofőrt és a tűzoltót három-három másik tűzoltó kötéllel biztosította a magasból - írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A BMW-t jól láthatóan megviselte a lógás, a sofőr állapotáról nincs hír. A videóból az is kiderült, hogy sokan fotózták a mentést. Amint találunk jó képeket, frissülünk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.