Itt a Lexus új dobása: jégkerék

2015.12.21. 17:27

A Lexus nem áll le: a lebegő deszka és az életnagyságú, működőképes origami autó után itt az újabb figyelemreméltó projekt, a jégkerék. Öncélú baromságnak tűnhet ez is, pedig nem egyszerű teljesítmény.

A munkát egy nagy múlttal rendelkező londoni jégszobrász vállalatra, a Hamilton Ice Sculptors-ra bízták. Három hónap kutatás, tervezés és tesztelés van amögött, hogy a videón bármiféle trükk nélkül gurul az NX a felcsavarozott jégkerekekkel. Az ezúttal nem csak szoborként funkcionáló jégtömbhöz egy valódi lézerszkennelt NX-kerék volt a minta. A tömböt lágyított és mindenféle légbuboréktól megfosztott vízből fagyasztották, és a terhelhetőség érdekében került bele némi akril is.

Egy kerék négy szobrász 36 órányi munkája alatt készült el. A mutatványhoz nem mellesleg magát az NX-et is behűtötték: öt napot tartották mínusz harminc fokon ki tudja milyen adalékanyagokkal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.