Megvan az új legnagyobb Skoda neve

2015.12.21. 16:43

Egyedül Alaszka egy kis területén honos és a barnamedvék legnagyobb termetű alfaja Kodiak, a Skoda jövőre várt hétülésesének névadója. 

Pletyka és kémfotó egy ideje már kering elég a Skoda készülő hétüléseséről, de végre konkrétumok elkezdtek szivárogni az újdonságról. A kínálatban látványosan tátong a helye egy Yetinél nagyobb szabadidőautónak. A Kodiak betölti az őrt, az eddig infók szerint egy teljes értékű hétüléses lesz, amely már az MQB-ra épül. Várhatóan azon belül is az ötajtós MPV-knek fenntartott x-re, azaz az új Tiugannal lehet szoros a rokonság. A hossza valahol 4,75 méter környékén lesz, az eddigi infók szerint elérhető lesz összkerékhajtással is, és lesz belőle ötüléses is.

A Kodiak premierje jelen állás szerint a 2016-os Párizsi Autószalonon esedékes. A márciusi genfi szalon még túl közeli, októberre várhatóan összeáll a végleges modell. Az értékesítésről úgy hírlik, már a szalon után megindul, és már az árra is vannak szűk tippek: 24 ezer eurós (7,3 millió forint) indulóárat mond a nemzetközi szaksajtó.