Jól nézze meg, 550 milliót ért

2015.12.27. 07:04

Az elmúlt évek történései, mint a válság okozta kamatmélypont vagy Kína ébredő érdeklődése a veteránautók iránt nem egy klasszikus árát katapultálta a sztratoszférába. Ez a Mercedes 300 SL 1,9 millió dollárért, azaz mintegy 550 millió forintért kelt el.

Máig vitatkoznak azon, hogy az SL a Super Leicht (szuperkönnyű) vagy a Sport Leicht rövidítése a 300 SL esetében, de ez aligha befolyásolja különlegességét vagy árát. A filigrán csővázat rejtő sirályszárnyas karosszériába bújtatott technikába tudása legjavát tette a Mercedes-Benz, többek között száraz karteres kenést, mechanikus benzinbefecskendezést és szervoféket, amelyek mind egzotikumok voltak 1954-ben.

Az ezüstszínű sirályszárnyas, amely most cserélt gazdát, talán a legjobb állapotú az ismert példányok közül. Alig 45 ezer mérföld van az órájában, legtöbb alkatrésze eredeti, és még a gyári tartozékok, mint a szerszámkészlet vagy a kiskönyv is megvan hozzá. A Nardi kormány, az egyetlen nem eredeti alkatrész, bocsánatos bűn. Így valamelyest érthető a műtárgynak tekinthető, jó befektetésnek ígérkező SL ára.