Félmillió autót hív vissza a Fiat-Chrysler

2015.12.28. 16:12

Világszerte csaknem félmillió, ebből az Egyesült Államokban 350 ezer szabadidőautót érint a visszahívás. A 2011-ben és 2012-ben gyártott Jeep Grand Cherokeek és a 2012. szeptember előtti Dodge Durangók sminktükre okozhat tüzet.

A napellenzőbe szerelt tükör világításhoz vezető drót könnyen túlmelegedhet, majd meggyulladhat, így elégetve akár az egész autót. Szerencsére eddig egy ilyen esetről sincs tudomása a gyártónak, a visszahívás tehát megelőző jellegű. A most érintett autók egy része már egy korábbi visszahívásba is beleeshetett, a V6-os motorok generátora ugyanis szintén tűzveszélyes volt. A Fiat-Chrysler azt ígérte, hogy az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatallal közösen létrehoznak egy független egységet, ami felügyeli a szakszerű hibakezelést.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.