Jön a BMW i8 Spyder

2015.12.28. 14:15

Nem először hallunk kabrió i8-asról, de amikor legutóbb szó esett róla 2012-ben, még a kupét sem dobta piacra a BMW. Azóta már bebizonyosodott, hogy a vásárlóközönség nyitott a futurisztikus, hibrid sportkocsira, így pár év csúszással most úgy tűnik gyártásba küldenék a Spydert is.

Ahogy maga az i8 kupé, úgy a tervezett bemutató is rendhagyó, mivel nem egy autószalonon, hanem a CES elektronikai világkiállításon láthatjuk majd először a megskalpolt változatot élőben. Egyelőre egyetlen képet közölt a gyártó, amin az utastér egy részletét láthatjuk: egy széles képernyőt az utasülés előtt. A monitor valószínűleg magában foglalja a 7-es BMW-ből ismert gesztusfelismerő rendszert is. Valami viszont hiányzik a képről, mégpedig az ajtózsanérok. Ez alapján pedig azt gondolhatjuk, hogy a Spydernek nem csak teteje, de ajtaja sem lesz.

BMW i8 Spyder Concept - 2012.
BMW i8 Spyder Concept - 2012.

Ha így is lenne, kérdéses, hogy a végleges változatnál is megmaradna-e ez a különlegesség. Igaz, nem lehetetlen, korábban a Smart Crossblade-nél is láttunk már ilyet. Mindenesetre sok változtatásra már nem kell számítanunk a most januárban kiállított változathoz képest, mivel Harald Krueger, BMW főnök nemrég azt nyilatkozta a német sajtónak, hogy nem kell már sokat várni az i8 Spyder sorozatgyártású változatára sem.

BMW i8 Spyder Concept - 2012.
BMW i8 Spyder Concept - 2012.

Nem a BMW az egyetlen gyártó, aki az elektronikai kiállításon mutatja be újdonságát, az Audi is itt leplezi le önvezető A8-as tanulmányautóját.