2015.12.29. 10:33

Most már kétség sem fér hozzá, hogy a második generációs BMW X1-esből hosszított változat is készül. Korábban már körbejárt néhány fotó egy álcázott kis BMW szabadidőautóról a sajtóban, de akkor senki nem tudta biztosan megmondani, hogy egy hosszú X1 van a képeken.

A most napvilágot látott szabadalmi képek egy kínai oldalról származnak, ami nem meglepő: a nyújtott tengelytávú kivitelek jellemzően az ő piacukra készülnek. Ettől függetlenül mi, európaiak is reménykedhetünk az X1 Longban, mert így három üléssorral kelendő családi autó lehet itt is. Amerika viszont nagy valószínűséggel nem kap majd belőle.

A második generációs X1 az első, alapvetően fronthajtású BMW platformot, a Minivel közös UKL-t használja. Ennek köszönhetően a hajtás érintetlen maradhatott. A tengelyek közti távolságba 10 centit toldottak, ami így kis híján 2,8 méter lett. A képek alapján a forma máshol nem változott. Bár hivatalosan még semmit sem mondtak a hosszú X1-ről, csodálkoznánk, ha más lenne a motorpaletta, mint a most is kapható, rövid változatnál. A leleplezést 2016 közepére várjuk.