Nem is létezik az új TVR?

2015.12.29. 18:13

Már régen nem titok, hogy új sportkocsin dolgozik a legendás, angol autógyár, a TVR. Most először hivatalosan is megmutatták. A képen látható autó azonban kísértetiesen hasonlít egy korábban látotthoz.

A TVR júniusban kapott újra életre, amikor Gordon Murray formatervező és a Cosworth partneri megállapodást kötöttek az új típusra. Meg is kezdődött az előrendelés a 2017-re ígért új TVR-okra. Hat hét alatt 250-en be is fizették az 5000 fontos előleget. Ezután némi magyarázkodás következett Les Edgartól, a márka vezetőjétől, hogy a gyártás bizony csúszik, csak 2018-ra készül el az új típus.

Az előrendelők, akik vakon bíztak a márkában, az ünnepek alkalmából kaptak egy képet arról, hogyan is fog kinézni jövőbeni autójuk. Ezen a képen pedig minden bizonnyal az Autocar magazin által korábban felvázolt TVR látható átszínezve, más kerekeken. Mi erre a magyarázat? Talán az Autocarnál már korábban is volt egy kép az autóról? Vagy még a gyártó sem tudja, hogy fog kinézni a típus, ezért kölcsönvették a vázlatot? Vagy a véletlen műve, hogy ennyire hasonló a szaklap vázlata a gyárihoz?

Kár lenne, ha már most bebukna a TVR, mert Gordon Murray neve és a Cosworth V8-as motorja és a beígért karbonszálas karosszéria egy jövőbeni klasszikust vetítenek előre. Manapság úgyis egyre kevesebb a szívómotoros, hátsókerékhajtású, kéziváltós sportkocsi.