Elektromos autója van? Holnaptól éjszakai áramról is töltheti

2015.12.31. 13:18

Januártól éjszakai árammal is töltheti elektromos autóját bárki Magyarországon - írja a nemzeti fejlesztési miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete.

Az alaprendelet szerint az A1 árszabás jelenti a normál tarifát, ezt automatikusan használhatják töltésre az elektromos autók üzembentartói, illetve tulajdonosai. Az A2 jelű tarifa az, amelyet a köznyelv éjszakai áramnak hív, az elektromos kocsik töltésére ez választható az A1 tarifa mellé. Az olcsóbb éjszakai áram viszont csak akkor választható, ha annak mérése megoldott.

A gyakorlati megoldásról egyelőre annyi ismert, hogy a tulajdonosnak, illetve üzembentartónak évente kell igazolnia az áramszolgáltatónál azt, hogy elektromos járművet használ, illetve az A2 tarifa használatára külön szerződést kell kötni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.